Helyi közélet

2012.10.18. 07:34

Két gyökér, egy eset

Van az úgy, hogy megfájdul a fog.  A honpolgár  bevonszolja magát a társadalombiztosító által finanszírozott orvosi rendelőbe. Ami ugyebár ingyenes, bár annyira mégsem, elvégre kemény forintokat vonnak le a fizetésből - egészségbiztosításra. Koncz Tibor jegyzete

Van az úgy, hogy megfájdul a fog.  A honpolgár  bevonszolja magát a társadalombiztosító által finanszírozott orvosi rendelőbe. Ami ugyebár ingyenes, bár annyira mégsem, elvégre kemény forintokat vonnak le a fizetésből - egészségbiztosításra. Koncz Tibor jegyzeteFiatal doki együtt érzően néz az ártatlan barna szemével, elrebegve: csak egy hónap múlva tud időpontot adni a probléma orvoslására. A delikvens cipóra dagadt arccal tipródik, szerényen bepróbálkozik: nincs valami gyorsabb megoldás? Ó, hogyne. Magánrendelés a megváltás.  Betegünk lapos pénztárcájára gondolván halovány hangon kérdezi: mégis mennyibe kerül? Ötezer egy tömés - érkezik a tömör, de nem gyönyör a válasz. Sebes osztás-szorzás: oda a konyhapénz, de vágjunk bele. Harminc napot nem lehet így kibírni. Akkor mikor menjen a magánrendelésre, és hová? Doktor úr mosollyal szája szegletében: „Itt és most, tessék visszaülni!” Hm... Nem a rendelés után, hogy legalább neve legyen a gyereknek.

A gyomor még nem fájt, pedig a mélyütés most következik. A kezelés után a fehérköpenyes hozzáteszi: ,,Két gyökere volt a fognak, így még plusz kétszer háromezer,,. Azt a betyárját, jó kis órabér. Ja, tényleg, ingyen csak a hülye dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában