Helyi közélet

2012.10.14. 10:43

Olvasónk írja: Ez nem állapot!

Bizonyára emlékeznek még a hírre, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mintegy félszáz hallgatója lett rosszul a tűző napon tartott tanévnyitó ünnepség alatt szeptemberben. Döbbenetes, hogy a mai ifjúság nagy részének állóképessége mennyire gyenge!

Bizonyára emlékeznek még a hírre, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mintegy félszáz hallgatója lett rosszul a tűző napon tartott tanévnyitó ünnepség alatt szeptemberben. Döbbenetes, hogy a mai ifjúság nagy részének állóképessége mennyire gyenge!Sose felejtem el, még a rendszerváltás körüli időkben egy katonai laktanyába, a leszerelő katonák búcsúztatására voltam hivatalos. Nem mondom, meleg volt, tűzött a nap, de mi, vendégek nem tudtunk hová lenni a csodálkozástól, hogy a sorkatonai szolgálatukat teljesített honvédek egy része nem bír mintegy háromnegyed órán át állni. Egyik a másik után dőlt ki a sorból.

Idén egy vidéki iskola tanévnyitóján vettem részt. Amikor én jártam iskolába, elképzelhetetlen volt, hogy bármilyen ünnepség idején a tanári kar és a szüleink előtt ültünk volna. Márpedig a szóban forgó oktatási intézmény diáksága ezt tette, gondolom, így akarták megelőzni, elkerülni a gyerekek kiszédülését. Nagy szükség van az ifjúság edzettségi szintjének növelésére. Ha a tanulók fizikai és pszichés teherbírása tovább romlik, nem tudom, kiktől remélhetünk mi olyan munkavégzést, felnőttkori helytállást, amelyből majdan bizonyos összeg a mi nyugdíjunkra is kiszorítható.

Cselényi György, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában