Helyi közélet

2012.10.26. 08:41

Őszi egészséghét az érpataki Hajlika Népi Hagyományőrző Óvodában

Érpatak - Kis fűszer, egy almaszelet, ez a titka a jó savanyított káposztának, amiben nagyon C-vitamin van – ezt is megtanulták az óvoda kicsinyei az egészséghéten.

Érpatak - Kis fűszer, egy almaszelet, ez a titka a jó savanyított káposztának, amiben nagyon C-vitamin van – ezt is megtanulták az óvoda kicsinyei az egészséghéten.Volt ám érdekesség bőven, mert egyfelől minden nap külön kiemelve gyümölcsöt, zöldséget fogyasztottak tízóraira, ebédre, meg uzsonnára, ezúttal azt is megtudták, melyik miért jó azon túl, hogy finom. A káposzta taposását mindenki szívesen kipróbálta volna, ám csak egy kislány volt olyan szerencsés, hogy nótázás közben nyomkodta a bödönben a legyalult káposztát.

Az udvaron csupa érdekesség várta a gyermekeket, mert tökből, gesztenyéből, és a többi őszi termésből faragtak mesefigurákat. Ezt a gyerkőcök és a szülők otthon készítették el, majd közösen állították ki. Természetesen új dalokkal is ismerkedtek, a hagyományőrzés szellemében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában