Helyi közélet

2012.11.20. 15:59

Belvízvédelemre nyert pályázati forrást Tiszavasvári

Nyíregyháza, 2012. november 20., kedd (MTI) - Belvízvédelemi fejlesztésekre nyert 161 millió forint támogatást Tiszavasvári önkormányzata - közölte Fülöp Erik (Jobbik), a település polgármestere kedden az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2012. november 20., kedd (MTI) - Belvízvédelemi fejlesztésekre nyert 161 millió forint támogatást Tiszavasvári önkormányzata - közölte Fülöp Erik (Jobbik), a település polgármestere kedden az MTI-vel.A helyhatóság konzorciumi partnerével, a Felső-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatósággal együtt nyújtott be pályázatot 2011 elején az Észak-Alföldi Operatív Program kiírására. Az irányító hatóság több mint 161 millió forintos támogatást ítélt meg, ehhez mintegy 12 millió forintos önerőt biztosít az önkormányzat - ismertette a városvezető.

Fülöp Erik elmondta: a Tisza-parti település egyes részei az elmúlt években többször voltak veszélyben a rendkívüli belvízi elöntések miatt. A város belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatának kiépítettsége mindössze 40 százalékos, emiatt szükség volt a rendszer bővítésére, valamint a meglévő csatornaszakaszok rendbetételére.

A beruházás során több mint két kilométer hosszan épül ki belvízelvezető csatorna, amely egy zsilipkapun keresztül a közeli Hortobágy-csatornába vezetné el a felgyülemlett belvizet. A tervek között szerepel a környező csatornák rekonstrukciója is - tette hozzá Fülöp Erik.

Néhány héten belül aláírhatják a támogatási szerződést, a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező pedig akár már 2013 májusában megkezdheti a munkálatokat - ismertette a polgármester.

A pályázat második ütemében a bűdi városrészben tervez hasonló fejlesztéseket az önkormányzat - fűzte hozzá.

Az önkormányzati vezető szólt arról is, hogy több terv készült már a település alatt lévő termálvízkészlet hasznosítására. Az egyik ilyen szerint a termálvízre alapozva kétszintes épületkomplexum épülne a strandfürdő területén, a termálhővel pedig az épületek fűtését oldanák meg. A fejlesztés megvalósítására egy helyi vállalkozókból álló csoport nyújtott be egy több mint félmilliárd forint beruházási értékű pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában