Helyi közélet

2012.12.10. 11:43

Nyírbogáton újra ünnepi köntösbe öltöztették a falu karácsonyfáját

Nyírbogát - Wass Albert szavaival hívta és várta a Nyírbogáti Önkormányzata a falu karácsonyfájának díszítő ünnepségére a lakosságot.

Nyírbogát - Wass Albert szavaival hívta és várta a Nyírbogáti Önkormányzata a falu karácsonyfájának díszítő ünnepségére a lakosságot.

Wass Albert:

„Karácsony készül, emberek!

Szépek és tiszták legyetek!

Súroljátok föl lelketek,

csillogtassátok kedvetek,

legyetek újra gyermekek,

hogy emberek lehessetek!”

A Községháza udvara teljesen megtelt. S nem csak az ovis – és iskolás gyerekek, a felnőttek érkeztek meg a karácsonyfa díszítésére, hanem a hópelyhek is megérkeztek, hogy ünnepi díszbe varázsolják közösen a község fáját. Az új hó csendes, fehér áhitatába., a jelenlévők pedig a gyerekek által saját kezűleg készített karácsonyi díszekbe öltöztették a falu fáját. Jutalmul a télapók szaloncukrot osztogattak.

Az óvodás gyerekek betlehemes játékokkal, az iskolások csengő hangú karácsonyi énekekkel átmelegítették mindenki szívét.

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata meghitt adventi készülődést és békés, szeretetteljes ünnepeket kíván mindenkinek, továbbá, hogy az otthoni karácsonyfa alól se hiányozzon az ajándék, de ami a legfontosabb a SZERETETET sehol se hiányozzon!

Gulyás Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában