Helyi közélet

2012.12.14. 15:12

Ön szerint hogyan lehetne növelni a múzeumok látogatottságát?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint hogyan lehetne növelni a múzeumok látogatottságát?

Olvasóinkat kérdeztük: Ön szerint hogyan lehetne növelni a múzeumok látogatottságát?A Demecserben lakó és tanuló Borbély Barbara szerint mozgósítani kellene az iskolákat. – Az egyéni érdeklődő kevés, az oktatási intézmények viszont szervezetten, nagy létszámban képesek múzeumlátogatásra vinni a fiatalokat. Hogy valóban érdekli-e őket, amit ott látnak és hallanak, az más kérdés...

A Demecseri Oktatási Centrum pénteken egy teljes évfolyamot delegált a Jósa múzeum galériájába – árulta el Kupai János, majd hozzátette: érdekes volt a program, sok volt a látnivaló.

Szilvási Zsolt forradalmi javaslattal állt elő: – Fiatalosabbá kellene tenni a múzeumokat! A régiségek számunkra nem túl érdekesek, ha egy külön teremben bemutatnák a legmodernebb mobilokat, informatikai és elektronikus kütyüket, azokra biztosan vevők lennének a fiatalok!

Szenti Márton közgazdász szemmel közelítette meg a témát: – Múzeumokra szükség van, hiszen mindegyik a múltunk tükre. Pénztárcabarát belépődíjakkal, nagyobb kínálattal, több szolgáltatással több embert vonzanának ezek az intézmények.

Volkó István is a modernizálás híve. – A múlt kincsei mellett a „jövő” érdekességeinek is helyet kellene szorítani a múzeumokban! – mondta.

Szulics Renáta nyáron egy siófoki múzeumban járt. – Szép volt, jó volt, és egy időre elég is volt. Ha egy fiatal kikapcsolódásra vágyik, moziba megy, esetleg színházba, de nem múzeumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában