Helyi közélet

2012.12.01. 15:21

Sváb bál disznó-toros vacsorával

Gávavencsellő - Első alkalommal invitálta közös mulatságra tagjait és szimpatizánsait Gávavencsellő Német Nemzetiségi Önkormányzatának képviselő-testülete.

Gávavencsellő - Első alkalommal invitálta közös mulatságra tagjait és szimpatizánsait Gávavencsellő Német Nemzetiségi Önkormányzatának képviselő-testülete.A rendezvény nem titkolt célja a kellemes, vidám kikapcsolódáson túl a közösségépítés volt. November második szombatján 110 vendég szórakozott a Rakovszky Sámuel Általános Iskola aulájában! Nagyon örültünk annak, hogy az idősebbek mellett ott voltak a fiatalok és még fiatalabbak is, és mindannyian nagyon jól érezték magukat. Az általános iskola német szakköröseinek kétnyelvű előadásával kezdődött a műsor, amelyet az ifjúsági kör vidám jelenete és sváb tánca követett. A bál nyitótáncára, a sváb keringőre a vendégek közül kértek fel partnereket az ifjúsági kör tagjai.

A finom disznótoros vacsora felszolgálását szintén a fiatalok végezték, pincéreket megszégyenítő ügyességgel és udvariassággal. Ezek után már a táncé volt a főszerep. A Titanic zenekar szolgáltatta a talpalávalót, mindannyiunk megelégedésére. Tréfás játékokkal is tarkítottuk az estét, és nem maradt el a vonatozás és a tombolázás sem. Szinte hajnalig tartott a mulatság. Bár a hajdani bálok 4-5 óráig is tartottak, úgy gondoljuk, első „akciónk” így is nagyon sikeres volt. Újabb lépést tettünk egy jól működő, összetartó sváb közösség kialakítása felé.

Rusz Péterné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában