Helyi közélet

2012.12.13. 09:02

Záhonyi kötetek a testvérváros Tiszacsernyőbe

Záhony, Tiszacsernyő - A következő napokban a szlovákiai Tiszacsernyőbe készül a záhonyi Dr. Béres József Kollégium küldöttsége.

Záhony, Tiszacsernyő - A következő napokban a szlovákiai Tiszacsernyőbe készül a záhonyi Dr. Béres József Kollégium küldöttsége.A határvárosi nevelési intézmény diákjai és tanárai ezúttal a testvérváros Tiszacsernyő magyar tanítási nyelvű alapiskoláját és a Záhonytól mindössze pár km-re fekvő Nagytárkány alapfokú tanodáját keresik fel karácsonyi adományaikkal. A Dr. Béres József Kollégium hetedik alkalommal visz tankönyveket, szépirodalmi és ismeretterjesztő köteteket, folyóiratokat, valamint multimédiás anyagokat a Felvidékre, de korábban már 20 esetben voltak jószolgálati úton Erdélyben és Kárpátalján is.

Mostani útjukat több helyi szervezet mellett a Dinasztia, a Furfang, a Maxim, a Mozaik és a SZAK Kiadó, továbbá a Könyvbarlang Antikvárium, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Nyírzászló Bt. és a záhonyi polgármesteri hivatal támogatja.

Kovács Barbara - Együd Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában