Helyi közélet

2013.03.25. 10:45

Az AMI-ban komédiázik ma a Komédiás Színkör

Mátészalka - Szakonyi Károly Adáshiba című komédiáját mutatja be március 26-án, kedden 19 órától a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében a Komédiás Színkör.

Mátészalka - Szakonyi Károly Adáshiba című komédiáját mutatja be március 26-án, kedden 19 órától a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében a Komédiás Színkör. A Puskás Tivadar rendezte darab története úgy indul, hogy a Bódog család a legkisebb fiú, Imrus születésnapját ünnepli. A mama halat ránt és puncstortát készít, a papa felveszi a jobbik zakóját. A testvérek is időben megérkeznek. Minden szabályszerűen zajlik, tisztes kispolgári formák szerint – csak közben folyamatosan megy a tévé.

Ezt nézik vacsora alatt és amíg felszelik a tortát, ezt nézik ülve, állva és járás közben, erre koncentrálnak, amíg beszélnek vagy hozzájuk beszél valaki. Érthető, ha néhány apróság elkerüli a figyelmüket. Például, hogy Vanda, a lánytestvér, felmondott a munkahelyén, hogy Imrus tulajdonképpen nem tizennyolc, hanem tizenkilenc éves, hogy a család albérlőjét Krisztosznak hívják, és tizenkét tanítvány látogatja rendszeresen… Mindebből Bódogék semmit sem vesznek észre – vagy nem akarnak észrevenni? –, pedig házuk hétköznapi tragédiák és nem mindennapi csodák helyszíne.

Szereplők:

Bódog: Erdős László

Bódogné: Kicsák Ferencné

Vanda, Bódogék lánya: Cseppentő Ágnes

Dönci, Bódogék fia: Czimbalmos Csaba

Saci, Dönci felesége: Tóth-Kohán Noémi

Imrus, Bódogék fia: Filep László

Emberfi, albérlő Bódogéknál: Tóth Attila

Szűcs úr, Bódogék szomszédja: Halóka Zsolt

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában