Helyi közélet

2013.03.05. 16:14

Bogáton sem unatkoznak a közmunkások

Nyírbogát - Nyírbogáton másfélszáz közfoglalkoztatott kezdte meg a munkát a napokban.

Nyírbogát - Nyírbogáton másfélszáz közfoglalkoztatott kezdte meg a munkát a napokban.

Dr. Simon Miklós polgármester elmondta: a Start program révén látványos, valódi eredményeket sikerült elérni a nagyközség „háza táján”.

– Az értékteremtő, értelmes munka segít visszatérni számukra a munka világába. Arra törekszünk, hogy újra elfogadottá tegyük a kertészkedést, főleg a fóliaházas kertészkedést a településen. Nyolcvan embernek ad munkát a Mezőgazdasági program keretében zajló fóliasátras és szántóföldi növénytermesztés. A virágpalánták a település közparkjaiban pompáznak majd, a megtermelt zöldségek pedig (paprika, uborka, saláta, burgonya, sárgarépa, petrezselym, hagyma, bab, tök) a 420 adagos önkormányzati konyhára kerülnek, teljes egészében fedezve a közétkeztetés ilyen irányú alapanyag-szükségletét. Az új, korszerű fóliasátor, a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges gépek (traktor, eke, pótkocsi, vegyszerező, tárcsa) beszerzése, a savanyító kisüzem, a közintézmények gázfűtésének kiváltása fatüzeléssel óriási előrelépést és költséghatékonyságot eredményezett.

– Ahol csak lehet, nagy hasznát vesszük az értékteremtő, dolgos, szorgos közmunká(sok)nak, legyen szó a mezőgazdasági földutak rendbetételéről, faaprításról, a közintézményeink fűtéséről vagy éppen a belvízelvezető árkok karbantartásáról, bővítéséről. A rendelkezésünkre álló tapasztalatok, jó gyakorlatok és eszközök birtokában hamarosan hozzáfogunk egy szociális szövetkezet kialakításához, mind élelmiszerben, mind hőenergiában szeretnénk önellátók lenni önkormányzati szinten – jelentette ki dr. Simon Miklós.

KM-PI


Nyírbogát közfoglalkoztatási statisztikája (2012):

Mezőgazdasági projekt: 80 fő

Mezőgazdasági földutak rendbetétele: 50 fő

Belvízelvezető rendszerek rendbetétele: 20 fő

Biomassza kazánprogram: 2 fő

Egyéb közfoglalkoztatás: 30 fő

Összesen: 182 fő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában