Helyi közélet

2013.04.29. 08:04

Sződemeteren jártak az Ópályiak

Ópályi - A Rákóczi szabadságharc leverésének 310. évfordulójára rendezett ünnepség után az Ópályiak megköszönték a Nagymajtényiak ebédre szóló szíves meghívását és elindultak tervezett programjuk megvalósítására.

Ópályi - A Rákóczi szabadságharc leverésének 310. évfordulójára rendezett ünnepség után az Ópályiak megköszönték a Nagymajtényiak ebédre szóló szíves meghívását és elindultak tervezett programjuk megvalósítására. A végcél Sződemeter, Kölcsey Ferenc, a Himnusz költője szülőfalujának megtekintése volt. Útközben megálltak Gencs egy szép részén és kellemes környezetben megsütötték az otthonról hozott finom szalonnájukat.

Tasnád református lelkésze, Pakulár István várt és vezetett el bennünket Sződemeterre. A templom, melyben a kis Kölcseyt keresztelték éppen felújítás alatt van. Lelkész úr ecsetelte a gyülekezet nehéz helyzetét és elmondta segítséget várnak a templom felújításához, akár úgy is , hogy tiszteletbeli egyháztagja lehet bárki a sződemeteri egyházközségnek és évente, napi 1 forinttal is támogathatja a felújítási munkálatokat.

Erdélyi Miklós

Polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában