Helyi közélet

2013.07.29. 11:54

A balkányi „támaszpontról” Aggtelekre kirándultak

Balkány, Aggtelek -  A Balkányban működő TÁMASZ-PONT Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda tábori programot szervezett 18 fiatalnak Aggtelekre.

Balkány, Aggtelek -  A Balkányban működő TÁMASZ-PONT Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda tábori programot szervezett 18 fiatalnak Aggtelekre.

– A központi témája a résztvevők környezettudatosságának kialakítása, fejlesztése, amiket különböző programokkal értünk el. Aggtelek felé haladva a fiatalok megismerkedhettek Tokajjal, majd Edelényben a barokk stílusban épült L’Huillier-Cobourg kastélyt tekintették meg – kezdte beszámolóját Somogyi Arnoldné irodavezető.

A tábor ideje alatt a fiatalok rövid túrákon vettek részt, megismerkedtek az aggteleki környék természeti szépségeivel mint a Jósvafőn található Tengerszem tóval, az Aggteleki karszt növényvilágával. Emellett a jósvafői Kúria Oktatóközpontban a fiatalok Hucul lovakkal kerültek testközelbe. A cseppkőbarlangi túra során a résztvevők megtekintették annak csodálatos képződményeit, mint a Búsuló juhász jobbra tekint formulát és a Pisai ferdetornyot is, valamint egy varázslatos, zenével kísért fényjátékban is gyönyörködhettek.

Az interaktív előadások során is sok hasznos ismeretet szereztek a táborozók. Papp-Horváth Anikó, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat tapasztalt tagja a túrázásról, barlangászásról adott új információkat, melynek keretében a résztvevők felpróbálhatták a szükséges öltözékeket. Az ifjak a Kúria Oktatóközpontban pedig őseink eledeleivel ismerkedhettek meg, amelyet a mai étkezési szokással össze lehetett vetni. Ezt követően pedig kézműves foglalkozás keretében nemezmedált készítettek a fiatalok.

Mind a három nap meghatározó elemei között szerepelt a sport, a kötetlen beszélgetések, csoportépítő- és környezettudatosságra nevelő társasjátékok, melyekkel a környezet védelmének fontosságát kívánták hangsúlyozni a szervezők.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában