Helyi közélet

2013.07.23. 08:25

Kútba zuhant kisgyereket mentettek

A kisvárdai tűzoltók egy két éves kisgyermeket mentettek ki egy valaha kútként működő üregből Mezőladányban - katasztrófavédelmi összefoglaló az elmúlt 24 óra eseményeiből.

A kisvárdai tűzoltók egy két éves kisgyermeket mentettek ki egy valaha kútként működő üregből Mezőladányban - katasztrófavédelmi összefoglaló az elmúlt 24 óra eseményeiből. Jelentősebb mennyiségű csapadék nem esett napok óta, egyre nagyobb a szárazság, alacsony a vegetáció nedvességtartalma. A megyei tűzoltók is többször kaptak riasztást avar, aljnövényzet, nádas, tarló tűzhöz. Botpaládon szállítás közben gyulladt meg egy mezőgazdasági vontatón több körbála, a sofőr észlelte a tüzet, a lángra kapott bálákat a gépjárműről legurította tájékoztatta portálunkat Takács Judit hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A bálák az úttesten égtek, amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek. Biztosították a helyszínt, a rendőrök a forgalmat elterelték, amíg a tűzoltást az egység befejezte. Gyulaházán munka közben egy mezőgazdasági bálázógép gyulladt ki, a tűz átterjedt a közeli szalma rendekre és 3 körbálás szalma is lángra kapott. A tűzeseteknél személyi sérülés nem történt.

Fél öt után pár perccel Mezőladányba riasztották a kisvárdai tűzoltókat. Egy buszmegállóban található, régen kútként működő 8- 10 méter mély üregbe egy 2 éves kisgyerek beleesett. A kútba egy tűzoltót engedték le mentőkötéllel, aki a kisfiút kimentette. A mentősöknek átadták, akik a nagy mélységbe történő zuhanás miatt súlyos sérültként kezelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában