Helyi közélet

2013.07.11. 07:39

Nem csak a címre, a tetteire is büszke

Rohod, Budapest - Sokat és kiválóan teljesít, szabadidejét pedig tanulással tölti Rohod címzetes főjegyzője, Czakó Sándor.

Rohod, Budapest - Sokat és kiválóan teljesít, szabadidejét pedig tanulással tölti Rohod címzetes főjegyzője, Czakó Sándor.

Címzetes főjegyzői címet adományozott Czakó Sándornak a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök. Rohod község jegyzője a közszolgálati tisztviselők napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen, a belügyminisztérium márványaulájában vette át az elismerést. A megtisztelő cím adományozását a rohodi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezte a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény ide vonatkozó paragrafusának szellemében, a javaslatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője is jóváhagyta. Megyénkben, sőt régiónkban idén egyedül a rohodi köztisztviselő szolgálatát ismerték el ilyenformán.

Minden területen kiválóan helytállt

A januárban megtartott nyílt ülés jegyzőkönyvének képviselőtestületi határozatában az áll: Czakó Sándor immár 14 éve lát el jegyzői tisztséget, és tevékenységét minden munkahelyén kiválóan végezte. A nagy teherbírású jegyző ráadásul az élethosszig tartó tanulás, fejlődés híve: minden szükséges továbbképzésen részt vett, EU pályázati referens lett, 7 modulos ECDL bizonyítványt szerzett, és jeles minősítésű diplomával végzett a Debreceni Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán. Szakmai jellegű írásai a Jegyző és Közigazgatás című szaklapban láttak napvilágot.

Immár 8 éve ő látja el Rohodon az anyakönyvvezetői feladatokat is, Pusztadoboson és Petneházán helyettesítő jegyzőként állt helyt a rohodi feladatai mellett. Idén februártól megbízást kapott a Petneházával közös önkormányzati hivatal vezetésére is.

Rangos szakmai elismerés

– Büszke vagyok erre az anyagi elismeréssel ugyan nem járó, de a szakmánkban elérhető legmagasabb szintű címet adományozó elismerésre, akárcsak arra, hogy a jegyzői munkámmal, a sikeres pályázatok révén, hozzájárulhattam Rohod fejlődéséhez, gondolok itt a megépült óvodára, parkra, a Rohod-Nyírjákó összekötő útra, a kihelyezett buszvárókra és községi üdvözlő táblákra, a felújított és bővített orvosi rendelőre, általános iskolára, a közösségi ház, a köztemető és az IKSZT épület rekonstrukciójára, az akadálymentesített polgármesteri hivatalra és a szintén pályázati úton hozzánk érkezett mikrobuszra – mesélte lapunknak Czakó Sándor címzetes főjegyző.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában