Helyi közélet

2013.08.13. 14:07

Tiszateleki biomérnök az ország mézkirálynője

Tiszatelek, Jászberény - Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az idén augusztusban Jászberényben a Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót. A rendezvény keretein belül mézkirálynő-választást is tartottak, melynek külön érdekessége, hogy a 23 esztendős tiszateleki Lehóczki Tímea állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Tiszatelek, Jászberény - Huszonhatodik alkalommal rendezték meg az idén augusztusban Jászberényben a Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót. A rendezvény keretein belül mézkirálynő-választást is tartottak, melynek külön érdekessége, hogy a 23 esztendős tiszateleki Lehóczki Tímea állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Tímea a Debreceni Egyetemen tanult, 2012 februárjában vette át biomérnök alapszakos diplomáját. Fiatal kora ellenére igen jártas már a méhészetben, hiszen szülei hosszú évek óta tartanak méhcsaládokat.

– Édesapámék már jó tizenöt éve méhészkednek, s több mint száz méhcsaládot tartanak. Nyaranta és amikor a szabadidőm engedi, én is besegítek a méhekkel kapcsolatos teendőkbe, így nekem is sikerült beletanulnom ennek a szép szakmának a rejtelmeibe – mondta el lapunk érdeklődésére a fiatal egyetemista, majd a versennyel kapcsolatos élményeiről beszélt:

– A mézkirálynő-választásra a húgom javaslatára neveztem be. A jelentkezéshez még júniusban el kellett küldenem egy önéletrajzot, melyhez csatoltam egy egész alakos fényképet is. A versenyen a zsűri egy méhészeti alapismeretekből összeállított, tíz kérdésből álló teszttel mérte fel tudásunkat. Ezt egy rövid bemutatkozás követte, majd szakmai elbeszélgetés, ahol elsődlegesen kommunikációs készségünkre és a mesterségen belüli felkészültségünkre voltak kíváncsiak.

A fiatal méhszakértő jövőbeli tervei között szerepel, hogy biomérnökként közelebbről is megismerkedhessen a mézanalitikával, s laboratóriumokat is szívesen látogatna hasonló célból.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában