Helyi közélet

2013.09.04. 11:47

Ép testbe ép lelket varázsoltak Túristvándiban

Túristvándi - A cél az volt, hogy a gyermekek jobban megismerjék az egészséges életmódot, a szatmári táj egyedi szépségét.

Túristvándi - A cél az volt, hogy a gyermekek jobban megismerjék az egészséges életmódot, a szatmári táj egyedi szépségét. A nyár hivatalosan véget ért, de a közel három hónap „iskolamentes” idő alatt kapott élmények pozitív hatásai még most is érződnek az ifjak körében, főként, ha mindezek örömteli, jól megszervezett és tartalmas szünidei táborok formájában tették szebbé pihenéssel töltött vakációjuk fontosabb pillanatait. Az első ilyen táborát valósította meg a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület. A TIKSZE „Ép testben ép lélek” tábor otthona Túristvándiban volt.

– A tábor általános célkitűzése az volt, hogy a gyermekek jobban megismerjék az egészséges életmódot, a szatmári táj egyedi szépségét. Lássák az ember és a természet harmóniájának összefüggéseit. Legyenek képesek az egészségügyi problémáik megelőzésére, a toleranciára, egymás elfogadására, és az együttműködésre is. Mindezek mellett még fontos szerepet kapott a programokban az érzékenyítés a fogyatékkal élő embertársaink, valamint az idősebb generáció iránt.

A tunyogmatolcsi gyerekek minden nap sportoltak a táborban, változatos mozgási lehetőségeket is kipróbálhattak – említette Kovácsné Demeter Tünde, a TIKSZE elnöke. A projekt sikeres lebonyolításában Tiszáné Móricz Márta diabetológiai szakember, a Tunyogmatolcsi Sport Egyesület tagjai, a Reménység Nyugdíjas Klub idősei, illetve a Magyar Vöröskereszt Fehérgyarmati Alapszervezetének munkatársai vettek részt önkéntesen.

– A tábort követően a település művelődési házában záróestet szerveztünk, melyre meghívtuk a résztvevő gyermekeket, családjukat, önkénteseinket, ahol a 22 nyaraló fiatal bemutatta a kiránduláson tanultakat a jelenlévőknek. Hamarosan, időszakos kiállítás formájában a táborban készült fotók bárki számára megtekintetőek lesznek a Tunyogmatolcsi Művelődési Ház előtermében – tette hozzá Kovácsné Demeter Tünde.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában