Helyi közélet

2013.10.24. 14:17

Átadták a felújított Mátészalka-Vállaj mellékutat

Nyírcsaholy, 2013. október 24., csütörtök (MTI) - Átadták a közel 1,2 milliárd forint uniós forrásból felújított Mátészalka-Vállaj mellékutat; az útszakasz avatóünnepségét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban.

Nyírcsaholy, 2013. október 24., csütörtök (MTI) - Átadták a közel 1,2 milliárd forint uniós forrásból felújított Mátészalka-Vállaj mellékutat; az útszakasz avatóünnepségét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsaholyban.

A Mátészalkától a vállaji magyar-román határátkelőig tartó 4918-as út 21 kilométer hosszú szakaszának felújítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végezte el.

A beruházás az Európai Unió 1,183 milliárd forintos támogatásából valósult meg az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Programja keretében.

Az eseményen Szamos István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója az MTI-nek elmondta, az útfelújítás révén javult a vállaji határátkelő elérhetősége az M3-as autópályáról, és az útszakasz közvetlenül kapcsolódik be az országos közúthálózatba. Az útszakasz Mátészalkán, Nyírcsaholyon, Fábiánházán, Mérken és Vállajon vezet keresztül, és elérhetőséget biztosít Nagyecsed és Tiborszállás községek felé is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében uniós forrásból 108, a kormány útfelújítási programja keretében pedig további 56 kilométeren zajlanak mellékút-felújítási munkálatok - mondta Szamos István.

Az Új Széchenyi Terv keretében az idén országosan több mint 555 kilométert érintő beruházást hajt végre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az országos programon belül a legtöbb mellékút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében készül el az idén, összesen csaknem 9,75 milliárd forint értékben.

A Mátészalka-Vállaj útberuházás keretében elvégezték a burkolat megerősítését, a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok, kiemelt szegélyek és összesen 35 buszmegálló felújítását. Külterületi szakaszokon megvalósult az árok és a padkák rendezése, tartós útburkolatjelek festése és az átereszek rendbehozatala is.

Az útszakaszon felújítottak három kishidat, átépítették a 4918-as és a 4922-es számú összekötő utak csomópontját, illetve Nyírcsaholyon belül a gyalogosok védelme érdekében forgalomlassító küszöböket létesítettek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában