Helyi közélet

2013.10.13. 12:03

Bölcs Salamon Tanoda segíti a felzárkóztatást

Jánd - A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódásának csökkentését tűzte ki célként a Bölcs Salamon Tanoda.

Jánd - A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódásának csökkentését tűzte ki célként a Bölcs Salamon Tanoda.

A nyitóprogram során Magyarné Balogh Erzsébet lelkész-igazgató arról számolt be, hogy kölcsönös bizalmi kapcsolat épült ki a jándi református gyülekezet és a Református Missziói Központ között.

A Tanoda-projektet Forró Éva szakmai vezető mutatta be. Eszerint a Jándon élő, a gergelyugornyai, illetve a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolába járó felső tagozatos hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerekek felzárkózási esélyeinek növelésére, az oktatási esélykülönbségek csökkentésére törekednek.

– Célunk, hogy a célcsoport minél több tagja fejezze be az általános iskolát, iskolai eredményei javuljanak, és lehetőség szerint középiskolában folytassák tanulmányaikat. Szinte minden tartárgyból rendelkezésre állunk, így természetesen a humán és reál tantárgyak mellett az idegen nyelvi és IKT kompetenciák fejlesztését is szem előtt tartjuk – fejtegette Forró Éva.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában