Helyi közélet

2013.10.04. 09:11

Csempészcigi a papot szállító autóban

Átalakított csempészautóval próbálkoztak ismét a záhonyi határátkelőhelyen sikertelenül. A csempészautóban egy pap volt az egyik utas.

Átalakított csempészautóval próbálkoztak ismét a záhonyi határátkelőhelyen sikertelenül. A csempészautóban egy pap volt az egyik utas.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a záhonyi határátkelőhelyen ellenőriztek egy ukrán állampolgárokkal közlekedő cseh rendszámú gépkocsit - adta hírül a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóság sajtóosztálya. Az átvizsgálás során kiderült, hogy az autó kardánalagútját átalakították úgy, hogy azt alulról belemezelték, így egy rejtekhelyet hoztak létre, amely az utastérben, a kardánbox kárpitozásán is látszott. A kárpitot a pénzügyőrök eltávolították, alatta pedig 30 karton 385.000, - forint értékű ukrán eredetű cigarettát találtak. A gépjárművezető és egyházi személyiségű utasa úgy nyilatkozott, hogy nem tudtak az elrejtett cigarettáról.

A pénzügyőrök a sofőr ellen költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, a csempészett cigarettát és a gépjárművet pedig lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában