Helyi közélet

2013.10.05. 14:57

Második helyezés a Lev Tolsztoj és kora című orosz kulturális vetélkedőn

Fehérgyarmat - Szeptember 26-27-én a Tolsztoj Társaság szervezésében a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont a tavasszal indult verseny döntőjének.

Fehérgyarmat - Szeptember 26-27-én a Tolsztoj Társaság szervezésében a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont a tavasszal indult verseny döntőjének.

A versenyre 64 csapat nevezett a Kárpát-medence középiskoláiból, melyből 19 csapat vett részt a döntőn.

A két napos versenyen a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium csapata az első nap akadályait sikeresen vette, és így a második napon is versenybe szállhatott. 

A feladatok a 19. század orosz irodalmához, elsősorban Tolsztojhoz, Gogolhoz és Puskinhoz, az első és második világháborúhoz kapcsolódtak. De Moszkva és Szentpétervár építészeti nevezetességeinek az ismerete is nélkülözhetetlen volt a sikerhez. A diákok színészi képességeiket is próbára tették az egyik mű választott jelenetének bemutatásakor.

A kiélezett küzdelemben végül az iskola csapata holtversenyben a 2. helyen végzett. Díjazásként értékes könyvjutalmat vehettek át a diákok.

A csapat tagjai: Dezső Kinga, Kovács Zsolt, Pásztor Márk, Törös Zoltán 13.A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Nagy-Varga Ildikó.

Gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáruknak a szép eredményhez, és további sikereket kívánunk nekik!

- Márton József, iskolatitkár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában