Helyi közélet

2013.11.03. 14:15

Angol és német nyelven is vetélkedtek a csapatok az idei Deák-héten

Fehérgyarmat - 2013. október 15-én a jubileumi Deák-hét második napján az Idegen Nyelvi Munkaközösség szervezett vetélkedőt és programokat az iskola diákjai, valamint a fehérgyarmati általános iskolák tanulói számára a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban.

Fehérgyarmat - 2013. október 15-én a jubileumi Deák-hét második napján az Idegen Nyelvi Munkaközösség szervezett vetélkedőt és programokat az iskola diákjai, valamint a fehérgyarmati általános iskolák tanulói számára a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban.

Délelőtt a gimnázium 5.-8. osztályos tanulói vehettek részt angol és német játékos nyelvi versenyeken, melyen osztályonként az első három helyezett tanuló részesült díjazásban.

Délután 14 órától két különböző helyszínen került sor az angol és a német vetélkedőre, melyen az gimnázium 8. és 9. évfolyamos tanulóin kívül a környező általános iskolák nevezett csapatai is részt vettek.

Az angol játékos országismereti versenyen a hat csapat tagjait Hriczó Ernő angoltanár üdvözlő szavai után a két műsorvezető, Szarka Dóra és Halász Péter 12.a osztályos tanulók köszöntötték, akik egyben a verseny lebonyolításában is szerepet vállaltak. A vetélkedőt egy kis műsor nyitotta meg, melyen Péter Vivien 10.k osztályos tanuló adott elő egy népszerű angol slágert Pásztor Márk 13.a osztályos diák gitárkíséretével.

Ezt követően többféle feladatból álló megmérettetés várt a csapatokra. A brit kultúrától a nyelvtanban való jártasságon át egy zenei klip szövegének felismeréséig nagyon változatos és érdekes versengés vette kezdetét. Minden feladat a közönség számára is látható, élvezhető volt digitális táblán kivetített prezentáció formájában. Utolsó feladatként a csapatoknak be kellett mutatkozniuk iskolájuk illetve lakóhelyük nevezetességeit kiemelve. A feladatokat egy 3 fős zsűri bírálta el, melynek tagjai Dezső Attiláné, Németh Gézáné tanárnők és Orbán Edina 9.A osztályos diák volt.

Az eseményt Halász Péter virtuóz gitárjátékával kísért énekes előadása tette még emlékezetesebbé. A nagyon jó hangulatú és színvonalas rendezvény, melyet kizárólag angol nyelven vezettek a műsorvezetők, Buda Galina tanárnő munkájának volt köszönhető, az angol nyelvi munkaközösség minden tagjának aktív részvételével.

A német játékos nyelvi vetélkedőt a házigazda Deák Ferenc Gimnázium diákjai által német nyelven előadott zenés műsor nyitotta meg, mely után megkezdődhetett a 11 csapat versenye. A feladatok között szerepelt rejtvényfejtés német nyelven, de voltak képi rejtvények és játékos nyelvtörő feladatok is. A eredményeket Pálur Lászlóné, Kanyóné Novák Éva és Csurka Éva nyelvtanárok, mint a zsűri tagjai bírálták el.

Mindkét helyszínen a szervezők süteménnyel és teával vendégelték meg a résztvevő csapatok tagjait és kísérő tanáraikat.

A jó hangulatú és izgalmas versenyeken az alábbi eredmények születtek:

A délelőtt rendezett iskolai vetélkedőn angol nyelvből

5.k osztályban:

1. hely: Péter Tamás Csaba

2. hely: Rádi Zsófia

3. hely: Pintye Petra

6.k osztályban:

1. hely: Bihari Petra

2. hely: Zámbori Dániel

3. hely: Tóth Klarissza

7.k osztályban:

1. hely: Horváth Stella Dorina

2. hely: Czinkóczki Lili

3. hely: Balogh Zoltán

8.k osztályban:

1. hely: Török Emese

2. hely: Papp Ágnes

3. hely: Tóth Zsolt Dániel

A délelőtt rendezett iskolai vetélkedőn német nyelvből

5.k osztályban:

1. hely: Bezzeg Zsófi Zsanett

2. hely: Varga Eszter Zsuzsanna

3. hely: Lengyel Laura

6.k osztályban:

1. hely: Bordán Fanni

2. hely: Szabó Anna

3. hely: Kósa Krisztina

7.k osztályban:

1. hely: Bezzeg Hanna Roberta

2. hely: Fene Péter

3. hely: Botos Viktória

8.k osztályban:

1. hely: Juhász Lilla Éva

2. hely: Szabó Enikő

3. hely: Babik Eszter

A délutáni versenyen angol nyelvből:

1. helyezett lett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 8.k osztály 1-es csapata. Tagjai: Török Emese, Nagy Fanni és Tarpai Gréta Lilla.

2. helyezett lett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 8.k osztály 2-es csapata. Tagjai: Móna Balázs Péter, Papp Ágnes és Miski Nóra.

3. helyezett lett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 9.ny osztály csapata. Tagjai: Törös Petra, Bakó Eszter Rebeka és Kosztya Zoltán.

A délutáni versenyen német nyelvből:

1. helyezett lett a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1-es csapata. Tagjai: Varga Panna, Kovács Kira Kitti, Novák Kitti.

2. helyezett lett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 9.k osztály csapata. Tagjai: Veszprémi Martina Dominika, Csapóczi Martina, Tóth Éva Noémi.

3. helyezett lett a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2-es csapata. Tagjai: Szászi Anikó, Biró Gábor, Kereszti Tamás.

Gratulálunk a tanulóknak és a csapatoknak az elért eredményekhez, és köszönjük az Idegen Nyelvi Munkaközösség tagjainak és a szervezésben részt vett diákoknak a program sikere érdekében végzett munkájukat.

- Márton József, iskolatitkár -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában