Helyi közélet

2013.11.12. 10:10

Lugosiak kolosszális élménye

Az önkormányzat kizárólag a képviselők utazását térítette, amire összesen 2,5 millió forintot fordított.

Az önkormányzat kizárólag a képviselők utazását térítette, amire összesen 2,5 millió forintot fordított. Kolosszális élmény lehetett a Colosseum közelében járni, de a Spanyol lépcső is olasz specialitás, és az Angyalvár úgyszintén mesébe illő.

A Blikk „Milliárdos adósság után olasz jutalomutazás a városvezetőknek” című írása ekképpen kezdődött: „A jó munka meghozta jutalmát! Egyhetes olaszországi vakáción vett részt Nyírlugos város képviselő testülete. Az érintetteknek egy fillérjükbe sem került az út, önkormányzati pénzből láthattak világot. A polgármester és a képviselők vihették magukkal a hozzátartozóikat is”. A szerző egy neve elhallgatását kérő helybelit „nevez meg” informátorként, akinek még azt is szájába adta, hogy „alig egy éve még Nyírlugos volt az egyik legjobban eladósodott település Magyarországon több mint egymilliárd forintos tartozásával, amit az állam az év elején átvállalt”. Az anonim súgó szerint Hovánszki György polgármester úr és a képviselő testület tagjai, valamint a családtagok a múlt héten Rómába utaztak önkormányzati pénzből egy 40 fős busszal – összesen tizenhatan – egy szakmai útra.

– A nyírlugosi képviselő testületben dolgozó független önkormányzati képviselők tiszteletdíjukról a megválasztásukat követően lemondtak. A képviselők elmúlt három évben tiszteletdíj nélkül végzett lelkiismeretes munkáját az önkormányzat egy olasz tanulmányúttal köszönte meg. Az út során két olasz önkormányzat munkáját is megismertük és a kapcsolatépítést megkezdtük. Az önkormányzat kizárólag a képviselők utazását térítette, amire összesen 2,5 millió forintot fordított. A hozzátartozók saját költségükön vettek részt az utazáson, a képviselők napidíjat nem vettek fel – reagált a Kelet-Magyarország érdeklődésére Hovánszki György polgármester.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában