Helyi közélet

2013.12.13. 11:03

Aszfaltkígyó új ruhában Demecsertől Székelyig

Székely - Közel 5,3 kilométeren vált európai színvonalúvá a Demecser-Székely összekötő út.

Székely - Közel 5,3 kilométeren vált európai színvonalúvá a Demecser-Székely összekötő út. Újabb kilométerkőhöz érkezett az országos mellékúthálózati rekonstrukció-sorozat. Az európai uniós források révén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az utóbbi évek legnagyobb keretösszegét használhatja fel erre a célra. Pénteken délelőtt a felújított 3831-es mellékút és a 4-es főút csomópontjánál, az útfelújítás Székely felőli végpontjánál ünnepélyes keretek között adták át az 5,3 kilométeres útszakaszt.

– Az Új Széchenyi Terv részeként újult meg teljesen a Demecser-Székely összekötő alsóbbrendű út a megközelítőleg 550 millió forintnyi európai uniós támogatás felhasználásával – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a beruházás során két rétegben erősítette meg az útszakasz burkolatát, a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkokat, a külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az áteresz rendbehozatalát végezték el.

Mindent megteszünk azért, hogy a felújított útszakasz hosszú távon is kiváló állapotban maradjon: a sikeres projektzárást követő 5 éven át kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Regionális Fejlesztési Ügynökségek és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

Országos viszonylatban 457 kilométernyi mellékút újul meg. Ebből a legtöbb Szabolcs-Szatmár-Beregben: több mint 108,4 kilométernyi út felújítására nyílik lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek a megyében az idén és a jövő esztendő első félévében – összesen csaknem 9,4 milliárd forint értékben.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában