Helyi közélet

2013.12.04. 18:26

Építő szándékkal vissza a munka világába

Tiszadob -  A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete (VÁGOE), a Tiszadobi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és egy építési és szerelőipari cég együttműködésében, építő szándékú reintegrációs program indul a Tiszavasvári kistérségben – hangzott el a főpályázó VAGOE Tiszadobon tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Tiszadob -  A Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete (VÁGOE), a Tiszadobi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és egy építési és szerelőipari cég együttműködésében, építő szándékú reintegrációs program indul a Tiszavasvári kistérségben – hangzott el a főpályázó VAGOE Tiszadobon tartott szerdai sajtótájékoztatóján. – Az idén ősztől 2015. májusig tartó „Építő szándékkal vissza a munka világába” program keretében 38 hátrányos helyzetű, kistérségben élő lakosnak nyújtunk fejlesztő foglalkozásokkal tűzdelt, OKJ-s kőműves-hidegburkoló képzést, 30 főnek pedig 6+6 hónapos munkalehetőséget is. A projekt időszaka alatt a tanulók, illetve dolgozók mentori segítséget, megélhetési támogatást, majd munkabért kapnak – taglalta Jóni Katalin projektmenedzser.

Galyas József, az egyesület elnöke szerint a programnak köszönhetően hosszú távon javulhat a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedési esélye, munkaerő-piaci reintegrációja, hiszen piacképes végzettséghez és munkalehetőséghez jutnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában