Helyi közélet

2013.12.30. 13:03

Nyeregbe pattanhatnak a ramocsaházi polgárőrök

Ramocsaháza - Éves közgyűlést tartott a közelmúltban a ramocsaházi polgárőr egyesület.

Ramocsaháza - Éves közgyűlést tartott a közelmúltban a ramocsaházi polgárőr egyesület. A község közbiztonságának megőrzéséért, és a lakosság nyugalmának, biztonságérzetének javításáért dolgozó civil szervezet elnöke, Zsíros János elmondta: a 33 fős polgárőrség a település valamennyi rendezvényén aktívan jelen volt, de megfeszített erővel munkálkodott a csapat a márciusi rendkívüli időjárás és áramszünet idején is. November végéig összesen több mint 2100 órát töltöttek szolgálatban, és 4 újabb jelentkező kérte felvételét a szervezetbe.

– A szolgálat ellátásához minden segítséget megad a helyi önkormányzat, a rendőrséggel kialakult kitűnő kapcsolat továbbra is megmaradt, nap mint nap segítjük egymás munkáját a faluban – értékelt az elnök.

A közgyűlésen jelen lévő Nagy József rendőr százados elmondta: Ramocsaháza a bűnelkövetések szempontjából a kevésbé fertőzött területek közé tartozik, ez a rendszeres polgárőr és rendőri jelenlétnek is köszönhető. Az önkormányzat nevében Simon József polgármester és Vári Zoltán alpolgármester köszönte meg a polgárőrök önként vállalt, áldozatos munkáját. A beszédek után két új – kiváló minőségű, mindennel felszerelt, mintegy 100 ezer forint értékű – kerékpárt adott át a polgárőrségnek az önkormányzat nevében Simon József polgármester, illetve a Nyírségi Napfény Idősek Otthona felajánlásaként az intézményvezető, Vári Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában