Helyi közélet

2014.01.20. 18:17

Dadai verseskötet a vatikáni könyvtárban

Tiszadada -  Már a harmadik kötetével büszkélkedhet a Tiszadadán élő ifj. Kovács Géza, Batsányi-díjas és Cserhát József irodalmi-díjas költő.

Tiszadada -  Már a harmadik kötetével büszkélkedhet a Tiszadadán élő ifj. Kovács Géza, Batsányi-díjas és Cserhát József irodalmi-díjas költő. Ezt a harmadik, „16 perc boldogság” című kötetet az érdeklődők is megismerhetik, ugyanis a magyar kultúra napja alkalmából könyvbemutatóval egybekötött verses estet rendeznek január 21-én, kedden 16.30 órától a tiszadadai tájházban. Az új verseskötetet bemutatja dr. Bihari Albertné, a nyíregyházi Móricz zsigmond Megyei és Városi Könyvtár főkönyvtárosa. Az est házigazdája Karafa Sándorné, a helyi Holló László Általános Iskola könyvtáros pedagógusa. A verseket Vig Katalin és a szerző előadásában hallhatják a vendégek.

Ifj. Kovács Géza második, „Az Isten kezét fogva" című verseskötete immár a Vatikán könyvtárában is megtalálható. Ez a kötet I. Ferenc pápa tiszteletére jelent meg, s tartalmazza a pápaválasztásra íródott verset is. Az ajándékba küldött kötet megérkezéséről az ifjú költőt Ferenc pápa levélben, a Szentszéki Államtitkárság útján értesítette, s egyben apostoli áldását adta a szerző életére és munkájára.

– Hogy mi adta az indíttatást arra, hogy verseskötetet küldjek a Vatikánba? Egy egyszerű ember örömszerzési szándéka egy másik egyszerű embernek. Számomra nagyon szimpatikus ember a pápa. Egyszerű, alázatos. A pápaválasztást követően született meg a róla szóló versem. Nagy örömmel töltött el, hogy nekem, egy egyszerű, hétköznapi, falusi költőnek is számon tartja egyszerű ajándékát a pápa. S még inkább meglepődtem - megörültem, hogy a Szentszéki Államtitkárságról köszönő levél érkezett, a Szentatya áldásával. A mai napig könnyes a szemem, ha a pápa levelét olvasom… – mondta a szerző, s még hozzátette. – Bár ez a vers nem szerepel az új kötetemben, de elhangzik az irodalmi esten sokak kérésére.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában