Helyi közélet

2014.01.02. 17:43

Együtt búcsúztatták az óévet a nyírbátori határőrök

Nyírbátor - Zenés-táncos összejövetel keretében búcsúztatta az óévet és köszöntötte a 2014-es esztendőt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesületének tagsága.

Nyírbátor - Zenés-táncos összejövetel keretében búcsúztatta az óévet és köszöntötte a 2014-es esztendőt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesületének tagsága. Janovics János elnök visszaemlékező beszédében elismeréssel szólt az év során végrehajtott színes, léleképítő programokról. Öt alkalommal vettünk részt térségi vagy országjáró kiránduláson, melyeket többnyire ötvöztünk a határőr hagyományok ápolásával és a ma is határrendészeti feladatokat ellátó kirendeltségek megtekintésével.

Kiválóan szerepeltünk a fegyveres és rendvédelmi nyugdíjas egyesületek régiós sportversenyein. Nagy sikert arattunk az encsencsi katona-nóta fesztiválon, csakúgy, mint az "Életet az éveknek" című megyei kulturális seregszemlén. Egyre nagyobb aktivitással veszünk részt a városi rendezvényeken. Mindeközben tovább erősödött az egymás iránti megbecsülés és tisztelet, valamint a közösség kohéziója.

Az értékelés után a Levendáné-Harascsák-Fábián-Gyarmati négyes által bemutatott villámtréfák és a nyomdafesték határát súroló vidám jelenetek megadták az alaphangot az egész éjjel tartó mulatozáshoz. Éjfélhez közeledvén pedig kollektíven vonultunk a város főterére, hogy részesei legyünk a település lakosságát átható örömérzésnek, s hogy együtt köszönthessük a titkos vágyainkat és fogadalmainkat remélhetően beteljesítő új esztendőt.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában