Helyi közélet

2014.01.15. 19:20

Ingyenes urológiai szűrővizsgálat Záhonyban

Záhony - A tervek szerint pályázati forrásból és önerőből fedezik a mintegy 600 záhonyi férfi lakos urológiai szűrővizsgálatát.

Záhony - A tervek szerint pályázati forrásból és önerőből fedezik a mintegy 600 záhonyi férfi lakos urológiai szűrővizsgálatát.

Napjaink egyik legveszélyesebb és egyre gyakoribbá váló betegsége a prosztata és a férfi nemi szervek rosszindulatú daganata. Ezen betegségek időben való felismerése életmentő lehet a veszélyeztetett korú férfiak számára. Sok esetben szemérmesség, kényelmesség, a szakrendelés nehéz hozzáférhetősége, időhiány vagy esetleg hanyagság a visszatartó erő, ami miatt az urológiai vizsgálat elmarad.

A határváros önkormányzata az 50 és 70 év közötti záhonyi állandó lakóhellyel rendelkező férfiak számára ingyenes urológiai szűrővizsgálatot szervez szakorvos közreműködésével, melynek költségeit (8 e. Ft/vizsgálat) pályázati támogatásból és saját költségvetéséből fedezi. A vizsgálat várhatóan a tavaszi hónapokban történik a helyi egészségügyi intézmények rendelőiben.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában