Helyi közélet

2014.01.28. 12:29

Orbán Viktortól kér segítséget az Alkaloida kapcsán Tiszavasvári polgármestere

Tiszavasvári polgármestere január 28-án nyílt levélben fordult a Miniszterelnökhöz az Alkaloida Vegyészeti Gyár jövőjével kapcsolatosan - adta hírül a KeletPress Hírügynökség.

Tiszavasvári polgármestere január 28-án nyílt levélben fordult a Miniszterelnökhöz az Alkaloida Vegyészeti Gyár jövőjével kapcsolatosan - adta hírül a KeletPress Hírügynökség. Dr. Fülöp Erik polgármester levelét Orbán Viktor miniszterelnökhöz és dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárhoz is eljuttatta. A levél teljes tartalmát a helyi önkormányzat Faceboook oldalán is közzétette. A levélben arra kéri a polgármester a miniszterelnököt, hogy esküjéhez híven, a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítse tisztségéből eredő feladatát és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ne válhasson az enyészet martalékává az oly sok küzdelem árán felépített, világhírnévnek is örvendő, nagy múltú nemzeti kincsünk, az Alkaloida Vegyészeti Gyár.

Mint ismert, a 87 éve működő Alkaloida Vegyészeti Gyár jelenlegi - tulajdonosa az indiai Sunpharma - vezetője, Harin Mehta és dr. Simon József vezető jogtanácsos december közepén levélben értesített a helyi önkormányzatot a teljes gyógyszer alapanyaggyártás, - beleértve a morfint és származékait - 2014. január 1-ével kezdődő megszüntetéséről. A gyár foglalkoztatotti létszáma közel négyszáz fő, amely az alapanyaggyártás esetleges leállításával jelentősen csökkenhet. A gyártás leállítása azonban nem csak a gyárban dolgozók életére lehet súlyos kihatással, de a 13 ezer hektáron gazdálkodó hazai máktermesztők is megkongatták már a vészharangot a bejelentés kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában