Helyi közélet

2014.03.27. 15:44

Jegyzet: Halálhír SMS-ben

<em>Felfoghatatlan, hogy miként tűnhet el egy repülőgép a XXI. században. Olyan korban, amikor a magánvagyon vizsgálatára használják a műholdas térképet, amikor házi őrizetben lévő gyanúsítottak pontos helyét meg tudják határozni a lábra rögzített nyomkövető segítségével.</em>&nbsp;Bodnár Tibor jegyzete.

Felfoghatatlan, hogy miként tűnhet el egy repülőgép a XXI. században. Olyan korban, amikor a magánvagyon vizsgálatára használják a műholdas térképet, amikor házi őrizetben lévő gyanúsítottak pontos helyét meg tudják határozni a lábra rögzített nyomkövető segítségével. Bodnár Tibor jegyzete.

Mi történhetett a maláj légitársaság gépével március 8-án? Eltérítették? Lezuhant? Akár egyik, akár másik az igaz, laikusként is értelmezhetetlen, hogy miért nem volt radar, amely követni tudta volna a gépet, és miért nincs az a fekete doboz, amely leadja a repülő pontos koordinátáit. Miért csak 18 nappal a tragédia után tudták meghatározni a gép valószínűsíthető helyét, az Indiai-óceán déli részét?

De a legmegdöbbentőbb csak most jön: miért csak SMS-ben értesítették a gépen utazók hozzátartozóit arról, hogy „az MH370-es járat minden kétséget kizáróan eltűnt, és a fedélzeten utazók közül senki sem él már.” Miért nem mert senki kiállni a hetek óta kételyek között élő családtagok elé, és elmondani, hogy valaki hibázott? A krízishelyzet kezelése finoman szólva sem volt elegáns a légitársaság részéről.

Na ez az, ami minden kétséget kizár!

Bodnár Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában