Helyi közélet

2014.03.26. 18:05

Mexikói cserediák a Rotary Klubban

Mátészalka - Teljes nevén Samantha Falcon Toledo, Orizaba Veracruz városából érkezett a Rotary Klubhoz cserediákként Mátészalkára.

Mátészalka - Teljes nevén Samantha Falcon Toledo, Orizaba Veracruz városából érkezett a Rotary Klubhoz cserediákként Mátészalkára. A klubtagok szokásos keddi találkozóján a mexikói kislány volt a díszvendég. Bemutatta családját, városát, az azték kultúra nevezetességeit, a jellegzetes mexikói ételeket és italokat. Az előadás nyelve többségében magyar volt, hiszen tavaly augusztus óta él itt a gimnazista lány, akinek háromhavonta új családhoz kellett kerülnie.

Az Esze Tamás Gimnázium harmadik osztályában tanul, főleg a biológiát és a kémiát kedveli, szeret bulizni, főzni, focizni, kosárlabdázni, de van alkalma az otthon kilenc éve elkezdett tek-van-dozásra is. Rövidesen búcsút mond Mátészalkának, visszamegy hazájába és ugyanezt teszi Rozgonyi Lili is, aki viszont Mexikóban töltött el egy tanévet és jön haza Mátészalkára. A Rotary International mozgalom talán leglátványosabb programja a hosszú utas diák csere. Katona István elnök elmondása szerint az elmúlt húsz év legmosolygósabb cserediákja volt Szamantha.

- Erdélyi Miklós - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában