Helyi közélet

2014.03.14. 09:22

Nagyarról az ELTE magyar szakára

Nagyar, Budapest - Szatmár „kincses szigetéről” az ELTÉ –re vezetett az útja.

Nagyar, Budapest - Szatmár „kincses szigetéről” az ELTÉ –re vezetett az útja. „Tanulj jól, de tanulj jól, de tanulj jól!” Hallható „a Tudás Hatalom” projektben résztvevő cigány fiatalok által elkészített videón is ez a buzdítás.

– Úgy gondolom, szüksége van a cigány társadalomnak olyan emberekre, akik motiválják, a tanulásra buzdítják őket, és akikre felnézhetnek, akár példaként tekinthetnek – fejtegette a nagyari származású Balogh Krisztina, aki büszke arra, hogy most már az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanul, de saját meglátása szerint is hosszú volt az út idáig.

– Tanulni nem szégyen, tanulni öröm! A megszerzett tudást senki nem veszi el tőled. Amit megtanulsz, az vagy! – folytatta. Miként is indult ez a tanulni vágyás az immár 21 éves egyetemistánál? Az óvodát és az általános iskola 1-4. évfolyamait még Nagyar településén végezte el. Mindazonáltal Fehérgyarmaton már örömmel kezdte meg tanulmányait az 5. osztályban. Középiskolás éveit is a szatmári városban töltötte: a Deák Ferenc Gimnázium tanulójaként kitűnő eredményekkel zárta a tanéveket, középfokon még a német és az angol nyelvet is sikerült elsajátítania.

Az eredményes érettségi vizsgája után pedig következett régen dédelgetett álma a tehetséges szatmári lánynak, mivel felvételt nyert az ELTE magyar alapszakára.

– Folyamatosan gyűjtöttem magamba az információkat, mindig szerettem szerepelni a rendezvényeken, és persze imádtam tanulni. Mindez a szüleimnek köszönhető, hiszen ők voltak azok, akik folyamatosan motiváltak és biztattak engem. Kedvenc tantárgyam soha nem volt, mert mindegyiket szerettem, de a magyar tantárgyak azért közelebb álltak valamennyire hozzám. Most magyar alapszakos hallgató vagyok, emellett szerkesztői ismeretekből is fejlesztem tudásom. Próbálok mindig napra kész lenni a hírek területén – taglalta Balogh Krisztina, aki jövőjét a médiában képzeli el. – Magyarország egyik vezető egyetemén tanulhatok, remélem, mindezzel példaként szolgálhatok a hátrányos helyzetű roma fiataloknak - tette hozzá a diáklány.

- Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában