Helyi közélet

2014.03.29. 14:10

Tehetség terem Vasváriban is

Tiszavasvári - „Itt vannak a gyökereim" címmel sikeres fiatalok is bemutatkoznak a konferencián.

Tiszavasvári - „Itt vannak a gyökereim" címmel sikeres fiatalok is bemutatkoznak a konferencián.

Nagyon sokan próbálták már megfogalmazni, hogy mi a tehetség, mi az a különleges adottság, amely révén kiemelkedőt, maradandót tudunk alkotni valamely területen. A tehetség titkáról, kibontakoztatásának lehetőségeiről kezdődött pénteken konferencia Tiszavasváriban a Tiszavasvári Általános Iskola, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a Debreceni Egyetem Pedagógiai-Pszichológiai Tanszéke szervezésében.

– Tehetséggondozással mindig is foglalkoztak pedagógusaink, azonban két évvel ezelőtt beindítottuk a komplex tehetséggondozó programot is – tájékoztatta lapunkat Halász László igazgató. – Ennek a programnak a lényege, hogy a diákok már első osztálytól kezdve az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak különböző tantárgyat, szakterületet, amiből pluszórákat kapnak. Ha úgy akarják, akkor évente más-más területen próbálhatják ki magukat. Ez lehet többek között angol nyelv, informatika, testnevelés, képzőművészet. Az, hogy az iskolánk rendezheti meg ezt a nagyszabású konferenciát, azt jelzi, hogy elismerik a munkánkat.

Pénteken előadásokat hallhattak az érdeklődők, szombaton pedig keresztmetszetet adunk a tehetséggondozásról. „Itt vannak a gyökereim" címmel olyan sikeres fiatalok mutatkoznak be, akik egykoron nálunk tanultak. Van köztük őssejtkutató, sportoló, néptáncos. Pályafutásuk jelzi, hogy tehetséggel, szorgalommal, kitartással egy vidéki kisvárosból is el lehet jutni a csúcsra – tette hozzá Halász László.

KM-MML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában