Helyi közélet

2014.03.13. 13:35

Megnyílt Z. Tóth Sándor életmű kiállítása

Záhony - A napokban nyílt meg Z.Tóth Sándor festőművész életmű kiállítása Záhonyban.

Záhony - A napokban nyílt meg Z.Tóth Sándor festőművész életmű kiállítása Záhonyban.A Záhonyban született és az elmúlt négy évtizedben a városban alkotott lokálpatrióta festő tárlatának a művelődési ház aulája nyújtott otthont. A megnyitó ünnepségen Tóth Istvánné, a Nőszövetség alelnöke köszöntötte a városa előtt a nevében Z betűvel is tisztelgő művészt és az egybegyűlteket. Méltatásában felidézte, hogy az alkotó 12 éve szervez nemzetközi alkotótáborokat és megannyi egyéni és csoportos tárlaton mutatkozott már be a közönségnek. Alapító tagja a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesületnek és a 2011-ben létrejött Magyar Művészek Világszövetségének. Művészeti fejlődése első időszakában egykori rajztanára, a ma Fényeslitkén élő Széles Endre és a debreceni Meggyesi Kör segítette. Kedvelt témája a tiszai táj, az ember és a táj szimbiózisa.

A tárlatnyitón a helyi művészeti alapiskola diákjai: Sárvári Tibor (gitár), valamint Gyüre Emese (furulya) és Veres Júlia (furulya) köszöntötte műsorral az alkotót és publikumot, majd Királyháziné Farkas Adrienn intézményvezető nyitotta meg a március 28-áig megtekinthető kiállítást.

Kép-szöveg: Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában