Helyi közélet

2014.05.20. 10:13

Megújul a a fülpösdaróci bekötőút

Fülpösdaróc - Több mint 4 kilométeren újul meg teljes egészében a fülpösdaróci bekötőút megközelítőleg 409 millió forintból.

Fülpösdaróc - Több mint 4 kilométeren újul meg teljes egészében a fülpösdaróci bekötőút megközelítőleg 409 millió forintból.

– Mindez a mellékútfelújítási projekt része. Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben az idén több mint 16 kilométeren indulnak a munkálatok, megközelítőleg 1,85 milliárd forint támogatásból – újságolta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Egészen pontosan a 41122 jelű Fülpösdaróc bekötőút a 0+000–4+116 kilométer szelvények között újul meg összesen mintegy 4,1 kilométernyi hosszon. A munkálatok során tartós burkolati jeleket festenek fel és az elavult jelzőtáblákat, szalagkorlátokat kicserélik. Az 1+412 km szelvényében található Holt-Szamos-hidat is felújítják, amelynek során a hídfők és vasbeton pályalemez rossz állapotban lévő felületeit, a rézsűburkolat, valamint a járdaszegélyek hibáit javítják, kicserélik a szigetelést és az aszfaltburkolatot, továbbá pótolják a mederburkolatot. A tömegközlekedés körülményeinek javításáért az útpadkán 11 szilárd burkolatú autóbusz szigetperont építenek ki.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában