Helyi közélet

2014.06.20. 12:43

Újabb 12 térfigyelő kamera vigyáz Tiszadada biztonságára

Tiszadada - Pénteken jelentette be Tiszadada polgármestere Mizser Zsolt, hogy egy május 30-án kihirdetett közlemény alapján újabb térfigyelő kamerákat kap a település kb. 9 millió forintos összegben.

Tiszadada - Pénteken jelentette be Tiszadada polgármestere Mizser Zsolt, hogy egy május 30-án kihirdetett közlemény alapján újabb térfigyelő kamerákat kap a település kb. 9 millió forintos összegben. A rendszerváltás óta az itt dolgozó önkormányzati képviselők nem vették fel a tiszteletdíjukat, amit mindig valamilyen nemes közfeladat ellátásához ajánlottak fel. A 2010-es választást követően térfigyelő kamerákat vettek. A nyolc kamera megléte jelentősen csökkentette a bűncselekmények számát. (A Tiszavasvári RK. beszámolója alapján az addigi 76-ról 39-re csökkent). A gépszemek elhelyezésében a rendőrség és a polgárőrség véleményét vették alapul. Az élőképet a törvény biztosította lehetőséggel élve a polgárőrök is nézhetik, a rögzített képeket csak a rendőrök.

- A térségi országgyűlési képviselő dr. Vinnai Győző elmondta: a kamera rendszer közbiztonságra gyakorolt hatása tagadhatatlan. Ahol a megyében kihelyezték a kamerákat, átlagban felére zuhant a bűncselekmények száma, van ahol a harmadára. Tizenegy megyei település nyert pályázati pénzt kamerák telepítésre, országosan 177 településsel közösen. Ezek a Belügyminisztérium pályázata alapján kerülnek kiírásra. A közbiztonság olyan, mint a levegő. Ha van, nem besszük észre, ha nincs, akkor megkeseríti azok életét, akik nem ártottak másoknak. A rendőrséget mind létszámában, mind eszközeiben megerősítettük, itt Tiszadadán is állandó rendőri jelenlét van. Ugyancsak segítettük technikai eszközökkel a rendőröknek hagyományosan segítő polgárőrséget is.

A megyében a kamerák beszerzésére fordított összeg nagysága nagyjából 100 millió forintra tehető, és ez becsült számként 80-100 kamera kihelyezését teszi lehetővé. Ez fontos, mert a közbiztonság mindannyiunk életre kihat.

A település határában, a Damjanich utcában egy portán hárman dolgoztak. A házigazda Fodor Zoltán elmondta: a portáról is látszik a mérlegház mellé állított térfigyelő kamera. Biztosan van hatása, de azért a két házőrző is segít a biztonság megteremtésében. A helyi csibészek már tudják hol van kamera, ők elkerülik a környékét is, de a máshonnan érkező zsiványok, biztosan lebuknak, ha bekerülnek a látótérbe.

A most elnyert összegből lehetőség van a kamerák beszerzésére, a kivitelezőt közbeszerzési eljárásban fogják kiválasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában