Helyi közélet

2014.07.02. 15:04

A népzene varázslatos ünnepe lesz az idei Szamos Feszt

Cégénydányád - A népzene varázslatos ünnepe lesz az idei III. Szamos Feszt, Monostori Napok és I. Katonadal Találkozó.

Cégénydányád - A népzene varázslatos ünnepe lesz az idei III. Szamos Feszt, Monostori Napok és I. Katonadal Találkozó. Cégénydányádon, a népzene legrangosabb szatmári eseményén ezúttal közreműködik: a Ghymes, a Bakator zenekar, Szalonna és Bandája, Muzsikás Együttes, Szatmár Táncegyüttes, Ismerős Arcok zenekar, és még sokan mások. A találkozó házigazdája, Kelemen Róbert polgármester fontosnak tartja, hogy a találkozó meghatározó népzenei értékeket közvetítsen a kultúrát szerető és ápoló emberek felé.

– Immár harmadik alkalommal szerveztük meg a találkozót, amelyből szeretnénk úgy hagyományt teremteni, hogy évente valamilyen minőségi programmal tudjuk még színvonalasabbá tenni a rendezvényt. 2014-ben, a Nemzetközi I. Világháborús Centenáriumi Katonadal Találkozóval bővítettük programkavalkádunkat, amivel az 1914-es hősök emlékének felidézésében, megtartásában, továbbadásában kívánunk szerepet vállalni. – fogalmazott a település vezető embere, aki mindenkit arra buzdít, hogy július 4-6. között feltétlen látogasson el Cégénydányádra, ahol a népzene kedvelőinek nívós ékköveként fog tündökölni a III. Szamos Feszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában