Helyi közélet

2014.07.30. 15:26

„Egymilliárdot költhettünk fejlesztésre!”

Dombrád - A dombrádi polgármester azt vallja: „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!”.

Dombrád - A dombrádi polgármester azt vallja: „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!”.

Ha a város neve elhangzik valahol, akkor mindenki elsőként a Tiszára és a strandolásra asszociál, ám ennél jóval többről szól a település. Kozmáné Kasza Veronika adott betekintést Dombrád mindennapjaiba.

Legutóbbi beszélgetésünkkor egy fiatalos, lendületes településként aposztrofálta Dombrádot. Tart még ez a lendület?

Kozmáné Kasza Veronika: Bízom benne, hogy nem csak én, hanem a dombrádiak is érzik, látják, tapasztalják, jó az az irány, amit követünk. Az elmúlt négy esztendőben például több mint egymilliárd forintot költöttünk, költhetünk fejlesztésre. Ilyen például az egészségügyi központunk felújítása, melynek megoldottuk az akadálymentesítését, energia-hatékonyabbá tettük. Ennél is nagyobb beruházás a szennyvíztisztító telepünk korszerűsítése, amely közel félmilliárdos projekt. A víztisztító kapacitása 300 köbméterről 450-re bővül, csökken a környezetterhelés, melynek köszönhetően emelkedik az életszínvonal is megnő az ingatlanok értéke is. Pályáztunk egy fokhagymakrém üzem felépítésére, ezzel ki szeretnénk aknázni annak a lehetőségét, hogy a hagyma termesztésére kedvező éghajlatú a település. Jelenleg még csak fél hektáron, közmunkásokkal termesztjük a hagymát, ám ezt a közeljövőben három hektárra szeretnénk kibővíteni. Összefogtunk egy helyi vállalkozóval, aki huszonhárom hektáron termeszti a zöldséget. Ebben látjuk a kitörési pontot, párhuzamosan szeretnénk fejlődni a vállalkozással.

További részletek a Kelet-Magyarország  július 31-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában