Helyi közélet

2014.08.15. 17:22

Közösségi házat avatnak Záhonyban

Záhony - A napokban az egykori óvodaépület felújítása révén korszerű otthonhoz jutnak a záhonyi kisközösségek.

Záhony - A napokban az egykori óvodaépület felújítása révén korszerű otthonhoz jutnak a záhonyi kisközösségek.

A valamikori kisdedóvóban már korábban is több non-profit szervezet működött, de az elmúlt évtizedek nem múltak el nyomtalanul a főutcán található épületen. A képviselő-testület tavaly eredményes pályázatot nyújtott be a közösségi ház felújítására a Leader alaphoz. Ennek nyomán helyi kivitelezők közreműködésével az Ady Endre út 30. szám alatti létesítményen átépítették a tetőszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a homlokzatot, felújították az elektromos hálózatot, valamint a vizesblokkot.

Az építményt övező zöld területen szabadidőparkot alakítottak ki, ahová rövidesen kültéri fitnesz eszközöket is telepítenek. A beruházás összege meghaladta a 30 millió forintot. Az átadásra az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva augusztus 19-én, kedden 16 órakor kerül sor. A műsorban a házigazda közösségek képviseletében a Vadvirág kórus működik közre.

 Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában