Helyi közélet

2014.08.06. 07:55

Újjáépítették a Jékey-kúria parkját

Nagykároly, Géberjén - Közös összefogással a nagykárolyi kastélypark is megszépült.

Nagykároly, Géberjén - Közös összefogással a nagykárolyi kastélypark is megszépült.

Befejeződött Nagykároly önkormányzata és a „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület közös összefogásával megvalósított „Common revitalization of protected historical gardens in Carei and Géberjén” elnevezésű beruházás.

Pihenőkert is épült

– A pályázat keretében két, a térség szempontjából kiemelkedő jelentőségű természeti, történelmi érték éledt újjá: a nagykárolyi kastélypark Romániában, valamint a Jékey-kúria parkja Magyarországon, Géberjénben – újságolta Kovács Sándorné egyesületi elnök, majd hozzátette:

– A fejlesztés során a nagykárolyi önkormányzat vezetésével a közvetlenül érintett települések létrehoztak egy valós, a projekt iránt ténylegesen elkötelezett partnerséget.

– A kivitelezési munkálatok során a növényzetében lepusztult kúriakertet jelentős mennyiségű növény ültetésével revitalizálták, parkosították. A kertet zúzottköves kerti ösvényekkel tárták fel, amely mellett pihenőpadokat, hulladékgyűjtőket helyeztek el, továbbá térburkolatot és pihenőteret alakítottak ki, valamint lábazatos kovácsoltvas kerítést építettek – taglalta Máténé Vincze Andrea, Géberjén polgármestere.

A beruházásnak köszönhetően erősödhetnek a határon átnyúló gazdasági, társadalmi és turisztikai kapcsolatok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában