Helyi közélet

2014.09.01. 12:48

Gépjárműfecskendőt adtak át Szatmárcsekén

Szatmárcseke - Ünnepélyes keretek között gépjárműfecskendőt adtak át a helyi önkéntes tűzoltók részére Szatmárcsekén.

Szatmárcseke - Ünnepélyes keretek között gépjárműfecskendőt adtak át a helyi önkéntes tűzoltók részére Szatmárcsekén.Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató javaslatára egy a hivatásos technikai állománytáblából kivont IFA TLF W50 típusú gépjárműfecskendőt (korábban megyei tartalékfecskendő Kisvárdán) adományozott a helyi önkéntes tűzoltó egyesületnek, amit Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

Az ünnepségen részt vett Lakatosné Sira Magdolna, a Fehérgyarmati Járási Hivatal vezetője, a helyi védelmi bizottság elnöke, valamint Tamás Ferenc tű. alezredes, a területileg illetékes Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, illetve Tisza István tű. őrnagy, a kirendeltség tűzoltósági felügyelője, és a működési területtel rendelkező Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó parancsnokság parancsnoka, Bán Attila tű. százados is tiszteletét tette az eseményen.

A tűzoltó gépjárműfecskendő indítókulcsát Sarkady Pál polgármester, mint a Tűzoltó Egyesület elnöke vette át. Az ünnepségen az egyesület tagjainak ünnepélyes eskütételére is sor került, majd az újonnan kapott tűzoltógépjárművel egy látványos tűzoltási bemutatót tartottak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában