Helyi közélet

2014.09.10. 10:48

Komorói aranyeső Palócföldön

Komoró - A megmérettetés különdíját, a verseny legjobb bérfőzetője díjat is Bicskei Lajosnak ítélték oda.

Komoró - A megmérettetés különdíját, a verseny legjobb bérfőzetője díjat is Bicskei Lajosnak ítélték oda.

A Nógrád megyei pálinkabarátok köre az idén háromszor rendezte meg a regionális palóc pálinka- és párlatversenyt, két ízben pedig az erdei és vadon termő gyümölcsökből készült pálinkák országos vetélkedőjét. A szervezők nemrég ismét lehetőséget adtak a minőségi pálinka iránt elkötelezett magánszemélyeknek és kereskedelmi főzdéknek arra, hogy hiteles versenyben mérhessék össze a pálinka- és párlatkészítés során megszerzett tudásukat.

A versenyre 271 pálinka érkezett, ami szép feladat elé állította a zsűrit és rendezőket egyaránt. A zsűrizés a Champion minősítések megvitatásával ért véget, ahol valamennyi zsűritag egyszerre kóstolt, majd többségi szavazással hozta meg döntését az aranyérmes tételsorok győzteseiről. Az eredményeket Salgótarján főterén hirdették ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét Bicskei Lajos képviselte Komoróról, pálinkái komoly sikereket értek el a versenyen: a besztercei szilva bronz, a magyar kajszibarack Bronz, a debreceni bőtermő meggy arany, a cserszegi fűszeres szőlő arany champion, a jonatán almapálinka arany champion minősítést kapott a szaktekintélyekből álló zsűritől. A hab a tortán: a megmérettetés különdíját, a verseny legjobb bérfőzetője díjat is neki ítélték oda. Ezzel Bicskei Lajos immár összesen 87 pálinkáját díjazták elismerő oklevéllel, ugyanakkor a legutóbbiak a legkedvesebbek számára.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában