Helyi közélet

2014.09.29. 12:15

Önkományzat 2014 - Jobbik: ellenzékben is lehet sikeres a városvezetés

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint ellenzékben is lehet sikeresen vezetni egy önkormányzatot, amit az általuk irányított Tiszavasvári példája is mutat.

Budapest, 2014. szeptember 29., hétfő (MTI) - A Jobbik szerint ellenzékben is lehet sikeresen vezetni egy önkormányzatot, amit az általuk irányított Tiszavasvári példája is mutat.

Erről Volner János, az ellenzéki párt alelnöke és frakcióvezető-helyettese, valamint Fülöp Erik, Tiszavasvári jobbikos polgármestere beszélt hétfőn Budapesten újságíróknak.

Volner János szerint a Fidesz vidéken "ordas nagy hazugságot" terjeszt "suttugó propagandájával", a kormánypártiak ugyanis azt mondják a választóknak, hogy településük egyetlen európai uniós támogatást sem nyer el, ha ellenzéki jelöltre szavaznak az októberi önkormányzati választáson.

Ez azért sem lehet igaz, mert az EU területi alapon, gazdasági fejlettség szerint ítéli oda támogatásait - hangsúlyozta a Jobbik alelnöke, hozzátéve: pártja azt tervezi, hogy a korábbinál is nagyobb szakmai támogatást biztosít az uniós forrásokra pályázó polgármestereinek.

Fülöp Erik azt mondta, a Jobbik vezetésével sikerült stabilizálni és jól működővé tenniük Tiszavasvárit. Tájékoztatása alapján az elmúlt négy évben másfélmilliárd forintot fordítottak a település fejelsztésére, az összeg nagy része pedig uniós forrásból érkezett.

Tiszavasvári polgármestere sikereikre példaként említette a polgármesteri hivatalra telepített napelemeket, továbbá óvoda- és piacfelújításokat. Fülöp Erik szavai szerint ezek mellett a közeljövőben 170 millió forintból valósulhat meg egy belvíz elleni védekezést szolgáló beruházás, majd újabb 450 millió forintot fordíthatnak városrehabilitáióra, amit az energiahatékonyság növelésére, valamint játszóterek, utak és járdák felújítására költenek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában