Helyi közélet

2014.09.28. 12:48

Színesítették az erdőbényei aszúfesztivált

Erdőbénye - Ismét gazdag program keretében találkozott egymással a Nyírbátori Határőr Igazgatóság- és az Erdőbényei Nyugdíjas Egyesület tagsága, ezúttal Erdőbényén.

Erdőbénye - Ismét gazdag program keretében találkozott egymással a Nyírbátori Határőr Igazgatóság- és az Erdőbényei Nyugdíjas Egyesület tagsága, ezúttal Erdőbényén.

A nap kellemes alaphangulatához kellő motivációt nyújtott a borospince látogatás, ahol a borkóstolás mellett betekintést nyerhettünk a szőlőtermelés, valamint a bor- és aszúkészítés legújabb technológiájába, végigjárva a 700 méter hosszúságú, megszámlálhatatlan hordó bort magába rejtő pincesort.

A szüreti felvonuláson a meredek emelkedőket leküzdve együtt lépkedtünk vendéglátóinkkal. Színes, korhű jelmezeinkkel, továbbá az alkalomhoz illő harsány rigmusok és szüreti dalok megszólaltatásával méltán érdemeltük ki a falubeliek elismerő megnyilvánulásait.

A felvonulási ünnepség keretében - miután kigyönyörködtük magunkat az erdőbényeiek összecsiszolt mozdulatokból álló, méltósággal előadott, magas esztétikai értékeket közvetítő kádár táncában - I. világháborús katonadalokkal és határőr nótákkal állt a közönség elé a határőr férfi kórus, s a dübörgő tapsokból ítélve hatalmas közönség sikert aratott.

A nap záróprogramját jelentő egykori X faktorosok koncertje előtt vendéglátóinkkal önfeledten mulatoztunk, adomáztunk és rögtönzött műsorokkal szórakoztattuk egymást. Hitet tettünk e párját ritkító, megyehatárokon átívelő erős testvéri kapcsolat töretlen folytatása mellett.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában