Helyi közélet

2014.11.24. 13:02

A szívével lát, hangjával varázsol, mosolyával elbűvöl

Kálmánháza - Kálmánházán találkozhattak az iskolások a helyi művelődési házban Agárdi Szilvivel, aki egy televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. Látássérült, egyik szemére alig, a másikra nem lát.

Kálmánháza - Kálmánházán találkozhattak az iskolások a helyi művelődési házban Agárdi Szilvivel, aki egy televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. Látássérült, egyik szemére alig, a másikra nem lát. A fiatal tehetséget annyi derű tölti fel energiával, hogy jó példával szolgálhat azok számára, akik már reggel rosszkedvűen ébrednek. Szilvi elmondta, hogy mindenben próbál úgy élni, ahogy a többiek. Elbűvölő szépsége, derűs mosolya mindenkit megfogott. Amikor sorsát érzékeltette, a színpadra hívta a közönség apró, bátor tagjait, akik kipróbálhatták egy speciális szemüvegben, milyen, amikor valaki a másikra szorul a közlekedésben.

Lehet, hogy köztudott, ha nem, akkor most érdemes megjegyezni, a bottal közlekedő embernek, sohasem a botos kezét kell megfogni. Ha akarunk segíteni, előtte kérdezzünk, és ha támaszt nyújthatunk, hagyjuk, hogy a látássérült kapaszkodjon belénk, nem pedig fordítva. Szilvi gyakori látogatója az edzőtermeknek, így kapva fizikai terhelést. Egy apró trükköt elárult, hogyan tud felöltözni úgy, hogy a ruhája összhangja nem üssön el a divatostól. A címkébe van pár pötty, ami jelzi milyen színű a ruhadarab, de a gombok alakja is eltérhet. Az interaktív játékok végén ismét hatalmas taps követte a dalos kedvű lány énekét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában