Helyi közélet

2014.11.08. 11:38

Deákos eredmények a Rákóczi Szövetség pályázatán

Fehérgyarmat - A Rákóczi Szövetség irodalmi-történelmi pályázatot hirdetett a Kárpát-medencei magyar középiskolások részére az „1956 – így élték meg a nemzet forradalmát” témában.

Fehérgyarmat - A Rákóczi Szövetség irodalmi-történelmi pályázatot hirdetett a Kárpát-medencei magyar középiskolások részére az „1956 – így élték meg a nemzet forradalmát” témában. Az október 21-én tartott díjátadó ünnepségen az 1-3. helyezést elérő pályázók pénzjutalomban részesültek, hét tanulót a zsűri dicsérő oklevelével, s könyvjutalmával díjaztak. Az irodalmi alkotásokat (elbeszélés, vers) beküldő nyertes pályázók különdíjat kaptak.

Kardos Norbert, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium tanulója, a zsűri dicsérő oklevelét vehette át a pályázatra elküldött dolgozatáért. Jutalmul – a munkáját segítő Bácsi Bencével együtt – részt vehetett a Budapesten szervezett Gloria Victis elnevezésű 1956-os emlékünnepségeken és a Kárpát-medencei ifjúsági találkozón, ahol több mint 1300 határon túli egyetemista és középiskolás is jelen volt.

A pályázat eredményhirdetésén, Kósa Szabina 11. K osztályos tanulónak emléklappal köszönték meg a pályázaton való részvételt.

A díjazott tanulók segítő tanára Sipos Mária volt

Gratulálunk tanulóinknak és segítő tanáruknak az elért eredményhez!

- Márton József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában