Helyi közélet

2014.11.14. 16:38

Európai Uniós nap a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnáziumban

Fehérgyarmat- A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 2014 februárjában pályázott az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére az Európai Unió finanszírozásával megvalósuló projektre.

Fehérgyarmat- A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium 2014 februárjában pályázott az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére az Európai Unió finanszírozásával megvalósuló projektre.

A pályázat címe a „Mi vagyunk Európa!” volt. A pályázatokat elbíráló bizottság döntése alapján a mi iskolánk is bekerült az országosan 30 kiválasztott iskola közé.

2014. szeptember 26-án megvalósult a gimnáziumban az EU-s iskolanap. Két vendégcsapat érkezett a Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskolából. Az iskolanap egy nyitóműsorral kezdődött, ahol a 10. A osztály tanulói elénekelték az Unió himnuszát, majd Szabó Szidónia igazgatóhelyettes és a Prime Time Communications munkatársai ismertették a programokat és a játékszabályokat. A csapatok előre meghatározott sorrendben haladtak beosztás szerint, a pontszámaikat a Prime Time által kiosztott pontgyűjtő füzetbe gyűjthették. Az állomásokon érdekes, játékos feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk. Az egyes feladatok teljesítésénél a tudás mellett a gyorsaság is számított, hiszen az egyes állomásokon 10 percet tölthettek a diákok.

A feladatok igen változatosak voltak. Legkedveltebbek között volt a PET palack-malackészítő verseny, ahol 10 darab PET palackból maximum 3 malacot lehetett készíteni. Legnagyobb kihívást a Himnuszfelismerő játék jelentette, ahol uniós országok nemzeti himnuszaiból hallottak rövid részleteket, és arról kellett felismerni az adott országot. Sokat tanultak a diákok a kvíz kérdésekből, a topográf feladatból, vagy az Uniólobogó nevű játékban is. Nagy örömöt jelentett, amikor az agytekervények mellett az izmokat is megmozgathatták a tanulók a gimnázium tornatermében két ügyességi feladatban: zsákban versenyfutásban és pókfociban.

Az iskola és az első három csapat is értékes nyereményekben részesült. A szoros küzdelemben végül első helyen végzett a gimnázium 11. K osztálya, második lett a 12. K osztály és harmadik helyezést ért el a 7. K osztály. A győztes osztály október 21-én budapesti uniós órán vehetett részt, ami szintén a nyeremény része volt.

Köszönetet mondunk a szervezést segítőknek a sikeres iskolanap lebonyolításáért!

- Bakosné Balogh Andrea -

szervezőtanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában