Helyi közélet

2014.11.07. 11:01

Országos HIV/AIDS Prevenciós Verseny

Budapest- A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén már a 12. alkalommal hirdeti meg a HIV/AIDS Prevenciós Versenyét, melynek döntőjét az AIDS világnapján, december elsején rendezik meg a fővárosban.

Budapest- A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén már a 12. alkalommal hirdeti meg a HIV/AIDS Prevenciós Versenyét, melynek döntőjét az AIDS világnapján, december elsején rendezik meg a fővárosban.

A vetélkedést középiskolás (14-19 évesek) és felnőtt (18-25 évesek) kategóriában hirdették meg. Az utóbbiak számára csak online fordulót indítottak, de a kategória győztese versenyen kívül részt vehet a középiskolások országos fináléján. A nevezés a csapat jelentkezése, illetve több csapat esetén a területi/megyei és az online fordulók eredménye alapján történik.

Az országos döntőre a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei delegálhatnak egy-egy 3 fős csapatot a megyei forduló, vagy az online forduló eredményei alapján. Nem lehetnek a csapatok tagjai a HIV/AIDS prevenciós szakterületen végzett kortársoktatók, valamint olyan fiatalok, aki az előző évben már részt vett az országos döntőn. Az online forduló a szervezet honlapján zajlik: www.voroskereszt.hu. A felkészülést és a feladatok megoldását a szervezők által kidolgozott és feltöltött jegyzet segíti.

Az online forduló feladatainak beküldési határideje november 13. Az országos döntőt hagyományosan az AIDS világnapján, december elsején rendezik meg Budapesten. Az előző évben megyénket a záhonyi Dr. Béres József Kollégium képviselte a fővárosi fináléban, ahol a bázisintézményi együttes az előkelő 6. helyen végzett, míg határvárosiak felnőtt csapata az online fordulón az országos 2. helyezést szerezte meg.

Ember Katalin-Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában