Helyi közélet

2014.11.18. 11:33

Polgármesterek jönnek, mennek

Bököny, Nyírtelek - Nem ülepedtek le bennük a történtek, időt kértek a helyzet elemzéséhez.

Bököny, Nyírtelek - Nem ülepedtek le bennük a történtek, időt kértek a helyzet elemzéséhez.

Az októberi önkormányzati választás mérföldkő volt a települések, a vezetők és a testületek életében.

A megbízatás öt évre szól, és alakuló ülések óta már javában tart az érdemi munka. Magyarországon Veresegyház polgármestere regnál legrégebben pozíciójában, az élmezőnyben megtalálható Ibrány első embere, Berencsi Béla. Gyulaháza vezetője, Bardi Béla azzal büszkélkedhet, hogy soha nem volt még kihívója az évtizedek során.

A mostani szavazásnak is vannak nagy vesztesei, akik közül többel is felvettük a kapcsolatot, ám nem kívántak nyilatkozni. Arra hivatkoztak, hogy még nem ülepedtek le bennük a történtek, időt kértek a helyzet elemzéséhez.

Alpolgármesterként folytatja

Nem túlzás azt mondani, hogy Magyar László élete szorosan összefonódott Nyírtelek önkormányzati-közigazgatási életével, hiszen hét éven keresztül tanácselnökként, ké­sőbb pedig – az utolsó három ciklusban, vagyis tizenkét évig – polgármesterként szolgálta a települést, az őszi önkormányzati választáson pedig megválasztották önkormányzati képviselőnek.

A nyolctagú testület tagjai közül a második legtöbb szavazatot ő kapta, vagyis továbbra is élvezi a település bizalmát. Tudását, tapasztalatát az elkövetkező öt évben társadalmi alpolgármesterként kamatoztathatja.

– Önkormányzati képviselőként továbbra is a település fejlődéséért dolgozhatok, alpolgármesterként pedig a polgármester munkáját segítem, a folyamatban lévő ügyeket felügyelem – mondta el Magyar László. – Több nyertes pályázat ugyanis még jelenleg is tart. Ezek közül az egyik legjelentősebb az 1,3 milliárd forint értékű beruházás, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, ami a befejezéséhez közeledik. Ennek a menedzselését is én végzem. A feladatom továbbá az idősek otthona felújításának és bővítésének összefogása. Bár a görögszállási orvosi rendelőt már átadtuk, vannak még utólagos adminisztratív munkák is ezzel a beruházással kapcsolatban. A város tervezett központjának teljes közművesítése, többek között a már említett szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése is a munkám egyik részterülete. Mindez azt jelzi, hogy alpolgármesterként is van bőven tennivalóm Nyírtelek jövője érdekében.

Visszatérő első ember

Piskolczi Géza régi-új polgármester Bökönyben. Előzőleg nyolc éven át vezette a települést, az előző ciklusban viszont nem kapott bizalmat, most pedig visszatért.

– Furcsa volt az elmúlt négy év. A lányom élelmiszer- és vendéglátóipari vállalkozásában dolgoztam, de azért figyelemmel kísértem mindazt, ami Bökönyben történt. Belső késztetést éreztem arra, hogy revánsot vegyek, és végül sikerült is. A megyében nálunk volt az egyik legnagyobb részvételi arány, a szavazók 73 százaléka járult az urnákhoz, közülük az 58,59 százalék bízott bennem.

– Számítottam rá, hogy nyerek, elvégre ezért indultam el. Amikor vesztettem 2010-ben, gratuláltam és távoztam. Október 26-án megtartottuk az alakuló ülést, és tesszük a dolgunkat. Tisztában vagyok azzal, hogy többen az előző érához kötődnek, és nem akarnak elfogadni. Az ő döntésük, hogy beállnak-e a sorba. Tudom, hogy vannak megoldandó problémák, de én óvatos duhaj vagyok. Azzal az elánnal akarom folytatni a munkámat, ahogyan azt négy éve félbehagytam – fogalmazott Piskolczi Géza.

KM-LTL, MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában