Helyi közélet

2014.12.23. 11:57

Tíz nap alatt tízezer adag melegétel

Nyíregyháza - <span style="color: #000000;">A Bige Holding Csoport a Start Nonprofit Kft. közreműködésével oszt ételt Nyíregyházán.</span>

Nyíregyháza - A Bige Holding Csoport a Start Nonprofit Kft. közreműködésével oszt ételt Nyíregyházán.A szaloncukor és a csillagszóró éppúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a Bige-féle ételosztás. Nyíregyházán (és Szolnokon is) támogatja a rászorulók étkeztetését a Bige Holding Csoport.


– Szolnokon a város önkormányzatával karöltve közel 3000 ételt biztosításához járulunk hozzá az ünnepi időszakban – közölte Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd virtuálisan átrepült a szabolcsi megyeszékhelyre: – Az idei esztendő rendkívül mozgalmas volt számunkra. A új üzletágak létrehozásával a hazai mezőgazdaságban egyedülálló szervezetet alakítottunk ki. Emellett szinte minden tagvállalatunknál igen komoly beruházások folynak. Ugyanakkor továbbra is kiemelt figyelmet kívánunk fordítani arra, hogy segítségük a telephelyeink és azok vonzáskörzetében élő rászoruló családokat és az egyedülállókat. Mivel a karácsonyhoz nem csak a meglepetések, az ajándékok, hanem a közös étkezés is hozzátartozik, ezért azoknak is szeretnénk ezt biztosítani, akik nehezebb körülmények között élnek, és ezért nem jutnak tápláló ételhez az ünnepek alatt. Nyíregyházán december 22-től 31-ig összesen 10 ezer adag ételt biztosítunk. Az ételosztást hagyományosan a Start Nonprofit Kft. bonyolítja le, amiért köszönet jár Balogh Zoltánéknak.

A Nyíregyházi Főiskola Start vendéglátó egységében és a Bujtosi Bujdosó Étteremnél kulturált körülmények között osztanak ételt tizennégy karitatív szervezet közreműködésével. Az ételek kiosztásánál fontos szempont volt, hogy ne csak finomak, hanem háziasak és táplálóak legyenek. 

– Ez már a hetedik esztendő, hogy a Bige Holding Csoport a nemes kezdeményezésével jót tesz. Ha bulvárújságíró lennék, úgy fogalmaznék, hogy Bige László megetette Nyíregyházát. Utat mutatott, és ennek révén ma már több hasonló szándékú karitatív tevékenységgel lehet találkozni. Az ünnepek alatt nyújtott segítő kéz duplán számít. A hétköznapok során pedig arra törekszünk, hogy a legnehezebb sorsú emberek is dolgozhassanak, értéket teremthessenek – fogalmazott Balogh Zoltán, a Start Nonprofit Kft. vezérigazgatója.


– A foglalkozásunk az idén is eléri a célját – nyugtázta Bige László.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában